Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

❅ Last minute Christmas GIFT GUIDE ❅

Όπως διαπίστωσα με μία ερώτηση που έκανα στην σελίδα του the howse project στο facebook, δεν είμαι η μόνη που έχει καθυστερήσει να κάνει τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια της... Γι' αυτό λοιπόν, ακολουθεί ένας οδηγός με σκοπό να διευκολύνετε την ζωή σας για τα φετινά Χριστουγεννιάτικα δώρα. Αυτή την μέθοδο ακολουθώ κι εγώ και πετυχαίνει γιατί κάνω τα καλύτερα δώρα του κόσμου. Χιχι


1. Όλα ξεκινούν από την λίστα.

      Γράφεις σε ένα χαρτί με ωραία γράμματα τον τίτλο, κολλάς και μερικά αυτοκόλλητα ή ζωγραφίζεις κάτι για να μπεις στο κλίμα. Αν είσαι ψηφιακός τύπος και δεν θέλεις χαρτί και στυλό, γράψε μια σημείωση στο κινητό σου και παίξε με Χριστουγεννιάτικα emoticons. Εννοείται πως η όλη διαδικασία συνοδεύεται από καφέ ή τσάι και γλυκό. Duh!?



2. Ονόματα...
       Αφού λοιπόν δημιουργήσεις την λίστα σου, διαλέγεις σε ποιους θέλεις να κάνεις δώρο. Η λίστα σου μπορεί να περιέχει και αυτούς που "πρέπει" να κάνεις δώρο, ξέρεις, τραπέζια από δω κι από κει, ενοχλητικούς συγγενείς, αντιπαθητικούς συναδέλφους ή αφεντικό. Κακά τα ψέματα.



3. Budget!
      Μπορεί να αποταμίευσες, μπορεί να δούλεψες πολύ τις τελευταίες μέρες (part time for the win), μπορεί να πληρώθηκες αλλά μπορεί και να μην παίζει χρήμα φέτος. Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω, καθόρισε το ποσό που σκοπεύεις να ξοδέψεις γενικά αλλά και ειδικά, για κάθε έναν στην λίστα σου.



4. Brainstorming!
      Γράψε δίπλα από τα άτομα της λίστας σου κάποια χαρακτηριστικά τους, θετικά και αρνητικά, καθώς και πράγματα που τους αρέσουν ή που θέλουν να αποκτήσουν εδώ και καιρό.
π.χ. μαμά: καφέ φουλάρι
       Στέλιος: μαγειρική
       Νίκος, βιβλιοφάγος, ακατάστατος


5. α) Χειροποίητο;
      Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσεις αν τα δώρα που θα κάνεις θα είναι χειροποίητα ή όχι. Ή μπορεί να είναι κάποια χειροποίητα και κάποια όχι.
      Μια χειροποίητη δημιουργία είναι πάντα αξιαγάπητη και καθόλου κοστοβόρα. Είτε είναι με βάση τα χαρακτηριστικά του παραλήπτη είτε πιο γενικό, όταν φτιάχνεις κάτι ο ίδιος παίζεις εκ του ασφαλούς γιατί δεν θα έχει κάτι παρόμοιο. Φτιάξε: στολίδι για το δέντρο, κολλάζ, γούρι, πλέξε κασκόλ, ψήσε γλυκό, ζωγράφισε κάτι...


5. β) Αγοραστό;
    Τελικά τι αποφάσισες; Αγοραστά δώρα; Ή μισά μισά; Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να χαζέψεις τα χαρακτηριστικά που έγραψες δίπλα από κάθε όνομα και να αρχίζεις να σκέφτεσαι δώρα. Βιβλίο, κασκόλ, σκούφος, ημερολόγιο, σημειωματάριο, βιβλίο συνταγών, εισιτήριο για παράσταση/συναυλία/έκθεση/επίδειξη, πουλόβερ, κούπα, διάφορα είδη τσαγιών, γούρι, πορτατίφ, κάδρο, ...


6. Έρευνα αγοράς!
      Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό. Είτε αυτή γίνει διαδικτυακά είτε απευθείας στα μαγαζιά, μην παραλείψεις την έρευνα αγοράς γιατί η προσφορές ξεπροβάλλουν εκεί που δεν το περιμένεις και αν τις χάσεις μπορεί να κλαις τα λεφτά σου.


7. Shopping tiiiiime!!!
    To fun μέρος. Αρχικά, πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά για τον χαμό που θα συναντήσεις στα εμπορικά κέντρα αλλά και σε όλα τα καταστήματα γενικά. Στην περίπτωση που σε πνίγει η πολυκοσμία και σε πιάνε άγχος από την όλη βαβούρα, θα σε συμβούλευα να ξυπνήσεις πρωί πρωί και να ξεκινήσεις την βόλτα σου εκεί που οι άλλοι ακόμα κοιμούνται και να σταματήσεις όταν αρχίζουν να γεμίζουν τα καταστήματα. Αν δεν προλάβεις να τα πάρεις όλα σε μία δόση, κάν'το και δεύτερη φορά. Στην περίπτωση που δεν έχεις τόσο θέμα με τον κόσμο ή σου αρέσει η κοσμοθύελλα, πήγαινε ότι ώρα τραβάει η ψυχή σου.


8. Just another tip!
    ΠΟΤΕ δεν έχει πετύχει να κάνω Χριστουγεννιάτικα ψώνια με παρέα. Μου αρέσει να πηγαίνω με παρέα όταν πρόκειται να κάνουν οι άλλοι τα ψώνια τους. Αυτό το λέω γιατί πάντα ψωνίζω από πολλά και διάφορα μαγαζιά και μπαινοβγαίνω παντού και περπατάω όλη την πόλη για να βρω αυτό ακριβώς που θέλω για τον καθένα.
      Αποφάσισε λοιπόν αν θα είσαι με παρέα ή σόλο. Εγώ θα έχω παρέα την λίστα μου. Χα!


9. Περιτύλιγμα, my love...
      Κάποιοι δεν το θεωρούν απαραίτητο, εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ Χριστουγεννιάτικα δώρα χωρίς να ξεφωνίζουν Χριστούγεννα. Για το οικολογικό της υπόθεσης, σιγουρέψου ότι έχουν κρατήσει την κάρτα και έχουν πετάξει στην ανακύκλωση την σακούλα ή το περιτύλιγμα. Ή τύλιξε τα δώρα σου σε εφημερίδα/περιοδικό και βάλτους μια όμορφη κορδέλα. Ε;



Εύχομαι να σας βοήθησα και να σας πήρα το άγχος με αυτό το post, μην ξεχάσετε να μου στείλετε φωτογραφίες αν όντως κάνατε την λίστα! :-)

ΜΗΝ ΞΕΝΧΑΤΕ τον διαγωνισμό που τρέχει στο blog και λήγει την Κυριακή!!! Κάνεις like στην σελίδα του the howse project στο facebook εδώ, tag τον εαυτό σου στην φωτογραφία εδώ και σχόλιο κάτω από την φωτογραφία tagάροντας φίλες και φίλους σου.

Σας φιλώ dudez, follow me στο instagram, το twitter και το pintrest ως @thehowseproject.

Καλά μας ψώνια 
Φιλί,
Αναστασία 



ΥΓ: Τα προϊόντα που αναφέρονται τα έχω αγοράσει μόνη μου και οι εντυπώσεις και οι απόψεις είναι απόλυτα ειλικρινείς και ολόδικές μου. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν έχει σταλεί από κάποια εταιρεία, θα αναφέρεται. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου