Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

the ultimate halloween experience


Την Δευτέρα που μας πέρασε, πήγαμε με την ξαδέρφη μου στο Σανατόριο. Μετά από πολλά παρακάλια από μέρους της δηλαδή, γιατί στην αρχή με το που μου το πρότεινε η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.
Ήθελε η Φωτεινή να με βγάλει κάποιες φωτογραφίες για έναν διαγωνισμό και έψαχνε ένα ερειπωμένο κτήριο. Και πήγε και βρήκε η αθεόφοβη το πιο τρομακτικό ερειπωμένο κτήριο στην ιστορία του πλανήτη. Το Σανατόριο στην Πάρνηθα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Σανατόριο στην Πάρνηθα λειτουργούσε πριν χρόνια για την νοσηλεία των φυματικών. Η λειτουργία του ως Σανατόριο σταμάτησε στα τέλη 1960, μετά λειτούργησε ως ξενοδοχείο και ως σχολή τουριστικών επαγγελμάτων μέχρι το 1980. Από τότε είναι εγκαταλελειμμένο και αποτελεί ατραξιόν για πολλούς. 

Αν και είναι μακριά, πολλοί το επισκέπτονται και την μέρα αλλά κυρίως την νύχτα. Είναι τεράστιο, με πάρα πολλά δωμάτια, χωρίς παράθυρα με τον αέρα να δημιουργεί διάφορους ήχους και σε διάφορα σημεία ακούγεται νερό που στάζει. Δεν θέλω να πάω βράδυ εκεί. Απαπα! 

Πέρα από την τρομάρα που σου προκαλεί, όταν εξοικειωθείς με τον χώρο (την ημέρα, το τονίζω αυτό), ξεχνιέσαι και σε κινεί ένα περίεργο συναίσθημα να μάθεις, να δεις και να φανταστείς πράγματα. Το πώς ζούσαν τότε, πόσες ζωές σώθηκαν και χάθηκαν σε αυτό το κτίριο... Και μετά σκέφτεσαι το ίδιο το κτίριο. Πως σε κάποια χρόνια αποκλείεται να υπάρχει, θα έχει καταστραφεί, μιας και δεν υπάρχει καμία φροντίδα. 

Ακολουθούν πολλές φωτογραφίες από την εκπαιδευτική μας εκδρομή για να πάρετε μια ιδέα για το Σανατόριο. Ήταν ένα πράγμα που δεν περίμενα να κάνω, κι όμως με λίγο σπρώξιμο το έκανα. Μέρα όμως, βράδυ δεν παίζει να πάω... 






































































Αυτή ήταν η εκδρομή μας. Αν είστε κι εσείς λίγο τρελοί και θέλετε να πάτε, να έχετε μαζί σας αλάτι, αγιασμό και φακό. Δείτε τέλος πάντων κανένα επεισόδιο Supernatural πριν πάτε για να είστε προετοιμασμένοι.

Αν θέλετε να δείτε την δουλειά της ξαδέρφης μου (ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.), επισκεφθείτε την σελίδα της στο flickr εδώ και κάντε like στην σελίδα της στο facebook εδώ.


Be spooky, be you.
Φιλί,
Αναστασία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου