Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

pumpkin soup | blogmas day 10


Σήμερα στο blog μαγείρεψα πεντανόστιμη και δυναμωτική σούπα την οποία σου προτείνω να φτιάξεις οπωσδήποτε. Είναι πολύ εύκολη συνταγή! Μην τρομάζεις με την κολοκύθα! Αφού ξεμπερδέψεις με το καθάρισμα και το κόψιμο, όλα είναι πολύ απλά.


Για 1,5 κιλό κολοκύθα θα χρειαστείς:
-την κολοκύθα, η συγκεκριμένη ήταν 3,5 κιλά, την καθάρισα όλη αλλά μαγείρεψα την μισή, την άλλη μισή την φύλαξα στο ψυγείο για κάτι άλλο που έχω στο μυαλό μου
-2 καρότα
-2 κολοκύθια
-1 πατάτα
-1 πράσο
-1 κρεμμύδι
-2 κύβους λαχανικών
-1 λίτρο και κάτι νερό
-ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα 
-λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο
-προαιρετικά: κρέμα γάλακτος
-αλάτι και πιπέρι
-προαιρετικά: μπαχάρι και τζίντζερ
-πολτοποιητής (αυτό το μαγικό εργαλείο που αλέθει πράγματα, αλλιώς μπλέντερ)


Για να καθαρίσεις την κολοκύθα:
Πλένεις την κολοκύθα, κόβεις το κοτσάνι, κόβεις την κολοκύθα στην μέση και με ένα κουτάλι καθαρίζεις το εσωτερικό από τα σποράκια και τα πετάς. Ξεφλουδίζεις την κολοκύθα (με όποιον τρόπο θες από τους παρακάτω) και την κόβεις σε κυβάκια. Θέλει γερό χέρι, να το ξέρεις! Το δικό μου, επειδή είναι χαλασμένο, πόνεσε... δεν θα σου το κρύψω.

Πλένεις τα υπόλοιπα λαχανικά, τα ξεφλουδίζεις και τα κόβεις σε κυβάκια. Βάζεις λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνεις το κρεμμύδι και το πράσο. Αφού δεις ότι μαραίνονται, αυξάνεις την φωτιά, ρίχνεις τα λαχανικά στην κατσαρόλα, βάζεις τα μπαχαρικά σου και τσιγαρίζεις για αρκετή ώρα. Σβήνεις με λίγο λευκό κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί το οινόπνευμα. 
Ήρθε η ώρα για τον ζωμό. Εγώ αυτό που κάνω είναι να λιώνω λίγο τους κύβους με ένα κουτάλι σε μια κούπα και μετά βάζω βραστό νερό για να διαλυθεί τελείως. Το ρίχνω στην κατσαρόλα και συμπληρώνω με το υπόλοιπο νερό που λέει στην συνταγή. Χαμηλώνω την φωτιά και κλείνω το καπάκι. Αφήνω να βράσουν τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν όλα (κάνε έλεγχο με το καρότο γιατί συνήθως αυτό είναι που αργεί να μαλακώσει) και μετά σβήσε την φωτιά.
Βγάζεις την κατσαρόλα από την φωτιά και αρχίζεις να την πολτοποιείς. Όταν τελειώσεις, την ξαναβάζεις στο μάτι να πάρει μια βράση και η σούπα σου είναι έτοιμη!

Σερβίρεις και αν θες προσθέτεις ατομικά ένα σφηνάκι κρέμα γάλακτος. Δεν την έχει ανάγκη η σούπα, είναι για την τσαχπινιά της υπόθεσης! Αν θες να έχει όλη σου η σούπα κρέμα γάλακτος (naughtyyyy) τότε την βάζεις αφού πολτοποιήσεις τα λαχανικά σου και το αφήνεις να πάρει μία βράση. Καλή σου όρεξη :)


































Ποια σούπα έχεις να μας προτείνεις; Αν φτιάξεις την σούπα στείλε μου την φωτογραφία σου στην σελίδα του The howse project στο facebook ή αν ανεβάσεις την φωτογραφία σου στο instagram ή το twitter κάνε με tag @thehowseproject και χρησιμοποίησε το hashtag #thpblogmas

Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό! Μην ξεχάσεις να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό που τρέχει στο blog μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου! Για περισσότερα πάτα εδώ.

jinglekiss,
Αναστασία 



ΥΓ:  Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι δικό μου καθώς και η επεξεργασία του. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου