Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

not the classic Christmas cookie | blogmas day 22


Μα δεν είναι cute; Είναι και νόστιμα όμως! Πολύ νόστιμα. Είναι μια διαφορετική νότα στα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας.
Την συνταγή την βρήκα στο κανάλι στο youtube Cupcake Jemma. Είναι πολύ απλή!

Θα χρειαστείς:

Για τα μπισκότα,
410γρ αλεύρι
1.5 κ.γ. baking powder
1.5 
κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
ξύσμα από 2 μανταρίνια
40γρ αποξηραμένα  cranberries, πολύ ψιλοκομμένα
225γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
190γρ κρυσταλλική ζάχαρη
60γρ τυρί κρέμα
1 μεγάλο αυγό
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια 

Για το γλάσο,
225γρ ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι
κρύο νερό, όσο χρειαστεί (μπορεί και να μην χρειαστεί)

Κοσκινίζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι και προσθέτεις στο μείγμα το ξύσμα από τα μανταρίνια και τα ψιλοκομμένα cranberries. Χτυπάς την ζάχαρη με το βούτυρο και το τυρί για λίγο, μέχρι να γίνουν ένα λευκό μείγμα. Τότε, σε ένα ξεχωριστό μπολάκι χτυπάς με το χέρι το αυγό με την βανίλια και το προσθέτεις στο μείγμα του βουτύρου σε χαμηλή ταχύτητα. Αφού αναμειχθούν όλα, προσθέτεις το μείγμα με το αλεύρι. Η ζύμη σου θα είναι μαλακή, μην ανησυχείς, θα την βάλεις σε διαφανή μεμβράνη και θα την αφήσεις στο ψυγείο για μισή με μία ώρα. Την χώρισα σε δύο μέρη και έψησα την μισή.

Όταν περάσει η μία ώρα, αλευρώνεις γενναιόδωρα τον πάγκο σου με αλεύρι και απλώνεις την ζύμη σου με τον πλάστη. Θέλεις να είναι περίπου μισό εκατοστό το πάχος της ζύμης. Κόβεις με ό,τι κουπάτ θέλεις, ή ποτήρια και τα απλώνεις στο ταψί στο οποίο έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα ψήνεις για 10 με 12 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να γίνουν χρυσαφί στις άκρες. 

Αφού τα αφήνεις να κρυώσουν μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι ή να παίξεις λίγο με λευκό γλάσο, τρούφες με σχέδια και άλλα χρώματα. 

Και είναι έτοιμα! :)





Για τα στρογγυλά σχέδια, ήθελα να μοιάζουν με μπάλες, οπότε έκοψα κυκλικά μπισκότα και με ένα χοντρό καλαμάκι έκανα τρύπες.
















Σερβίρεις σε Χριστουγεννιάτικο πιάτο με μια Χριστουγεννιάτικη κούπα γάλα (τσάι, καφέ, δεν έχει σημασία το περιεχόμενο) πάνω σε έναν Χριστουγεννιάτικο δίσκο και κάθεσαι μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να δεις μια Χριστουγεννιάτικη ταινία.

Το βίντεο με την συνταγή θα το βρεις εδώ.

Αν τα φτιάξεις, στείλε μου την φωτογραφία σου στην σελίδα του The howse project στο facebook ή αν ανεβάσεις την φωτογραφία σου στο instagram ή το twitter κάνε με tag @thehowseproject και χρησιμοποίησε το hashtag #thpblogmas

Κάνε με follow στο instagram @thehowseproject και για οτιδήποτε Χριστουγεννιάτικο βάλε το hashtag του blogmas #thpblogmas για να σε βρούμε.

jinglekiss,
Αναστασία 



ΥΓ: Τα προϊόντα που αναφέρονται τα έχω αγοράσει μόνη μου και οι εντυπώσεις και οι απόψεις είναι απόλυτα ειλικρινείς και ολόδικές μου. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν έχει σταλεί από κάποια εταιρεία, θα αναφέρεται. :)

ΥΓ2: Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι δικό μου καθώς και η επεξεργασία του. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου